onsdag 30 april 2014

Rundabordssamtal om skolan med elever, föräldrar. pedagoger och politiker

Rädda barnen och lokaltidningen Norra Sidan bjuder in till ett rundabordssamtal om skolan med elever, föräldrar och pedagoger. Under Rädda Barnens forum det senaste året har skolan varit ett frekvent återkommande samtalsämne. Utifrån förslag från föräldrar och ungdomar vill vi bjuda in till ett samtal om förutsättningar för skolor i socialt och ekonomisk utsatta områden.

Endast var tredje niondeklassare i Rinkeby och Tensta går ut grundskolan utan behörighet till gymnasiet. Många föräldrar väljer att bussa sina barn till skolor utanför området, och flera föräldrar som vi mött upplever att det är alldeles för låga förväntningar på deras barn.

Hur kan vi få en skola som ger eleverna samma chanser i livet oavsett social eller ekonomisk bakgrund? Vad är politikernas ansvar? Vad kan föräldrar bidra med? Vad säger elever och pedagoger?

Inför valet den 19 september bjuder vi ansvariga politiker att tillsammans med skolelever, föräldrar och skolpedagoger diskutera skolans förutsättningar att ge unga likvärdiga livschanser.

Preliminärt:
Datum: Tisdag 2 september kl 18:00-20.00
Plats: Rinkeby Folkets hus, Skårbygränd 1, Rinkeby

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar